Kelle Paça Çorbası Hazırlanışı
- Başı satın aldıktan hemen sonra büyük bir tencere içerisine yerleştirerek üzerine çıkacak seviyeye kadar su ilave ediniz.
- Mümkünse gece boyunca veya 2-3 saat boyunca serin bir alanda muhafaza ediniz.
- Ertesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınız.Burnunu tahta üzerinde biraz vurunuz .
- Yıkadıktan sonra düdüklü tencere içerisine yerleştiriniz ve paçaları ocak ateşin tütsüleyip yıkayarak baş ile birlikte bir buçuk iki saat kadar pişiriniz.
- Daha sonrasında etleri tencereden alarak süzgeç ile süzünüz etler soğumaya başladıktan sonra ayıklayarak tiftifkleyiniz.
- Bir kase içerisine 5 kaşık un,tuz ve su ilave ederek çırpın dilerseniz 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
- Terbiye işlemi tamamlandıktan sonra unun köpükleri yok olana kadar kaynatmaya devam edin.
- Etleri ilave ederek altını kapatınız servis ederken içerisine sarımsak sirke koyabilirsiniz.
- Kelle Paça Çorbası Tarifi yemek için sizleri bekliyor.
0 yorum:
Yorum Gönder