Gerekli Malzemeler
- 500 gr brokoli
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağlı
- 2 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı süt kreması
- ½ su bardağı et bulyon ya da et suyu
- 3-3,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Brokoli Çorbası Hazırlanışı
- Brokolinin saplarını biraz keserek çiçeklerine ayırıyoruz.Daha sonra iyice yıkayarak derin bir tencere içerisine alın.
- Üzerine sarımsak et bulyon ve sıcak su dökerek haşlayın.Haşladıktan sonra suyu ile birlikte kenara alın.
- Diğer taraftan başka bir tencere içerisine tereyağı koyarak eritin ve unu ilave edin kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
- Kavrulan unun üzerine haşlama suyundan biraz dökerek topaklanma yapmaması için çırpıcı ile hızlıca çırpın.
- Geri kalan haşlama suyunu ve brokolileri tencere içerisine alın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar blender geçirin.
- Son olarak bu işlemlerin ardından kremayı , tuzu ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.(Çok yoğun olursa çok az su ilave ederek bir taşım kaynatmanız yeterli.)
- Brokoli çorbası tarifim hazır afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder