9 Haziran 2013 Pazar

Yoğurt Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler
  • 6 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
  • 4 Su Bardağı Yoğurt
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yumurta
Yoğut Çorbası Hazırlanışı
  1. Öncelikle haşlamış olduğunuz et yada tavukları ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunuz önceden yapılmış ve soğuk ise kaynatın.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta’yı blender yardımı ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvama getirin.
  3. Kaynayan et suyundan bir bardak kadar alın, karışıma ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan et suyuna karışımı azar azar yedirin (Bu işlemi yaparak, yoğurdun kesilmesini önlemiş oluyoruz.) ve kısık ateşte 20 dk. kadar karıştırarak pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder