9 Haziran 2013 Pazar

Havuç Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler
  • 2 Adet (Orta Boy) Havuç
  • 1 Adet (Orta Boy) Patates
  • 1 Adet (Orta Boy) Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 6 Su Bardağı Su
  • ¾ Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • ½ Çay Bardağı Süt
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
  1. Havuç, patates, soğan ve sarımsakları irice doğrayın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pişinceye kadar kaynatın.
  2. Karışımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar parçalama işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
  3. Süt ekleyerek, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
  4. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. 4-5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra kara biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder