9 Haziran 2013 Pazar

Tarhana Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler
  • 4 çorba kaşığı tarhana
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 bardak su
  • 4 bardak et veya tavuk suyu
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz ilave edin.
Tarhana Çorbası Hazırlanışı
  1. Tarhana, Türkler tarafından bulunan ilk hazır çorba türüdür.Ana malzemeleri başlıca soğan,domates,biber,yoğurt ve un olan tarhananın yapılışı yöreden yöreye farklılıklar gösterdiğini söyleyebilirim.
  2. Kimi insanlar malzemelerin tamamını çiğ olarak kullanıyor, kimisi pişirdikten daha sonra yoğurt ve un ilave ederek hazırlıyor tarhana hamurunu. Bazı yörelerde hamur hemen kurumak üzere dökülüyor, bazılarında ekşimeye bırakılıyor. Tarhana otlusu, acılısı, nohutlusu, un tarhanası, göce tarhanası… Şunu bilmeniz de fayda var nasıl yapılırsa yapılsın şifa var tarhanada.
  3. Pişirme yöntemi olarak, diğer hazır çorba pişirme yöntemlerinden bir fark yok. Bir litre su (et suyu) için yaklaşık dört çorba kaşığı tarhana, bir çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı yağ ve tuz ilave etmeniz yeterli. Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp, karıştırmaya devam ederek pişirmek; en kolay tarhana pişirme şeklidir.

0 yorum:

Yorum Gönder