- 1 parça tavuk göğüs eti
- tuz, su
- Terbiyesi İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su
Tavuk Suyu Corbası Hazırlanışı
- İlk olarak göğüs etini haşlayalım. Haşlandığında süzelim ve suyunu bir tencereye alalım. etini didikleyelim.
- Terbiyesi için; yumurta sarısı un, su ve yoğurdu çırpalım bir süzgeçten geçirelim. Tencereye koyduğumuz soğuk olan tavuk suyunun içerisine terbiyeyi ekleyip çırpalım.
- Ardından çorbayı ateşe koyup topak olmasın diye sürekli karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca içerisine didiklediğimiz tavuk etini ekleyip bir taşım daha kaynatalım.
- Oldukça besleyici ve bol vitaminli bir çorbadır. Limon suyu ve karabiber ile servis edebilirsiniz. Afiyet Şifa Olsun…
Besin Degerleri :
Kalori: 120
0 yorum:
Yorum Gönder