5 Haziran 2013 Çarşamba

Tavuk Çorbası



Malzemeler
  • yarım kg tavuk (haşlanmış eti)
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • kırmızı pul biber
  • nane
  • tuz
Tenceremizin içerisine bir miktar sıvı yağ ekledikten sonra unu ilave edip 2 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra nane, salça ve pul biberi de ilave edip 2 dakika daha karıştırıyoruz. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini, sarımsağını ve tuzunu ekliyoruz. Tavuk suyunu ve suyu da ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder