9 Haziran 2013 Pazar

Arpacık Soğanı Çorbası Tarifi




Gerekli Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı çiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 500 gram ayıklanıp iyice kıyılmış arpacık soğanı
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • Bir tutam taze çekilmiş karabiber
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı süzme bal
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Arpacık soğanı tarifi hazırlanışı
  1. Sirkeyle balı küçük bir kapta karıştırın.
  2. Çiçek yağıyla tereyağını bir tavaya koyun ve orta ateşte tereyağını eritin.
  3. Tavaya tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyerek 30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
  4. Pişen soğanların üzerine sirkeyle karıştırdığınız balı ve sarımsağı da ekleyerek 2 dakika daha pişirin.
  5. Et suyunuzu da ekleyerek bir taşım kaynatın.
  6. Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha çekmeye bırakın.
  7. Dört büyük kase dolduracak olan çorbayı ateşten alabilirsiniz. Sıcak bir şekilde servis edin ve isteğe göre tatlandırması için nane ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder