9 Haziran 2013 Pazar

Brokoli Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler
  • 500 gr brokoli
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağlı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı süt kreması
  • ½ su bardağı et bulyon ya da et suyu
  • 3-3,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Brokoli Çorbası Hazırlanışı
  1. Brokolinin saplarını biraz keserek çiçeklerine ayırıyoruz.Daha sonra iyice yıkayarak derin bir tencere içerisine alın.
  2. Üzerine sarımsak et bulyon ve sıcak su dökerek haşlayın.Haşladıktan sonra suyu ile birlikte kenara alın.
  3. Diğer taraftan başka bir tencere içerisine tereyağı koyarak eritin ve unu ilave edin kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
  4. Kavrulan unun üzerine haşlama suyundan biraz dökerek topaklanma yapmaması için çırpıcı ile hızlıca çırpın.
  5. Geri kalan haşlama suyunu ve brokolileri tencere içerisine alın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar blender geçirin.
  6. Son olarak bu işlemlerin ardından kremayı , tuzu ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.(Çok yoğun olursa çok az su ilave ederek bir taşım kaynatmanız yeterli.)
  8. Brokoli çorbası tarifim hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder