9 Haziran 2013 Pazar

Kelle Paça Çorbası Tarifi



Gerekli Malzemeler
  • 1 adet kuzu baş
  • 5 adet kuzu paça(ayak)
  • Un
  • Margarin
  • Tuz
Kelle Paça Çorbası Hazırlanışı
  1. Başı satın aldıktan hemen sonra büyük bir tencere içerisine yerleştirerek üzerine çıkacak seviyeye kadar su ilave ediniz.
  2. Mümkünse gece boyunca veya 2-3 saat boyunca serin bir alanda muhafaza ediniz.
  3. Ertesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınız.Burnunu tahta üzerinde biraz vurunuz .
  4. Yıkadıktan sonra düdüklü tencere içerisine yerleştiriniz ve paçaları ocak ateşin tütsüleyip yıkayarak baş ile birlikte bir buçuk iki saat kadar pişiriniz.
  5. Daha sonrasında etleri tencereden alarak süzgeç ile süzünüz etler soğumaya başladıktan sonra ayıklayarak tiftifkleyiniz.
  6. Bir kase içerisine 5 kaşık un,tuz ve su ilave ederek çırpın dilerseniz 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
  7. Terbiye işlemi tamamlandıktan sonra unun köpükleri yok olana kadar kaynatmaya devam edin.
  8. Etleri ilave ederek altını kapatınız servis ederken içerisine sarımsak sirke koyabilirsiniz.
  9. Kelle Paça Çorbası Tarifi yemek için sizleri bekliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder