9 Haziran 2013 Pazar

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler
  • 250 gr taze mantar
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
Hazırlanışı
  1. Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletmenizi tavsiye ediyoruz.
  2. Margarini tencerede kısık ateşte eritin. Mantarları limonlu sudan alıp margarine ekleyin ve kavurun.
  3. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Süt ile unu bir kapta çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
  4. Tuz ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.Çorbayı kaselere paylaştırıp maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder