Gerekli Malzemeler
- 250 gr taze mantar
- 1 limon suyu
- 1 çorba kaşığı margarin
- 4 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 2-3 dal maydanoz
- Tuz
Hazırlanışı
- Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletmenizi tavsiye ediyoruz.
- Margarini tencerede kısık ateşte eritin. Mantarları limonlu sudan alıp margarine ekleyin ve kavurun.
- Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Süt ile unu bir kapta çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
- Tuz ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.Çorbayı kaselere paylaştırıp maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder