9 Haziran 2013 Pazar

Ezogelin Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler
  • 2 Havuç
  • 1 Kuru sogan
  • ¼ Su bardağı pirinc
  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 8 Bardak tavuk suyu
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 Çorba kaşığı kuru nane
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Kahve kaşığı karabiber
  • ¼ Su bardağı bulgur
  • 3 Çorba kaşığı margarin
  • 1 Çorba kaşığı domates salçası
  • 1 Çorba kaşığı biber salçası
Ezogelin Çorbası Hazırlanışı
  1. Soğanlar ince ince doğranır, 2 kaşık yağ ile kısık ateşte kavrulur.
  2. Rendelenmiş havuç ve mercimek ilave ederek, kavurmaya devam edilir.
  3. Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak, sıcak tavuk suyu konur.
  4. Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir.
  5. Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
  6. Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir. Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10-15 dakika daha pişirilir. Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder