9 Haziran 2013 Pazar

Domates Çorbası Tarifi


Gerekli Malzemeler
  • 5 adet normal boy domates
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı margarin (tereyağı ile daha lezzetli olabilir)
  • isteğe göre kaşar peyniri
  • tuz yada 1 adet et bulyon bulyon lezzeti arttırır :)
Domates Çorbası Hazırlanışı
  1. Domatesleri soyup rendeleyin imkanınız varsa rondodanda geçirebilirsiniz.
  2. Margarin ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra isterseniz 2 yemek kaşığı salça ( domates) ekleyin.
  3. Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
  4. Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  5. Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha kısık ateşte pişirip ocağı kapatın.
  6. Soğuk günlerinizde en iyi lezzet :) Rendelenmiş kaşar ile daha lezzetli olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder