Gerekli Malzemeler
- ½ su bardağı yeşil mercimek
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1 iri boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 5-6 su bardağı et ya da tavuk suyu ( Göz kararı ayarlayabilirsiniz.)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3 dilim ekmekten hazırlanlmış kruton ( çorbaya ayrı bir lezzet verir isteğe bağlı.)
Mercimek Çorbası Hazırlanışı
- Margarinin yarısı kalın tabanlı bir tencerede eritip,ince doğranmış soğanı ilave edin.
- Orta ateşte soğanı ve kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin.
- Et suyunu ilave edip, harlı eteşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp,atın.
- Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin.
- Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin.Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını kaselere boşaltıp, üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.Yanında krutonla birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder