9 Haziran 2013 Pazar

Mercimek Çorbası Tarifi



Gerekli Malzemeler
  • ½ su bardağı yeşil mercimek
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 1 iri boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 5-6 su bardağı et ya da tavuk suyu ( Göz kararı ayarlayabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 dilim ekmekten hazırlanlmış kruton ( çorbaya ayrı bir lezzet verir isteğe bağlı.)
Mercimek Çorbası Hazırlanışı
  1. Margarinin yarısı kalın tabanlı bir tencerede eritip,ince doğranmış soğanı ilave edin.
  2. Orta ateşte soğanı ve kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin.
  3. Et suyunu ilave edip, harlı eteşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp,atın.
  4. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin.
  5. Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin.Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını kaselere boşaltıp, üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.Yanında krutonla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder