Konya Tarhanasında Gerekli Malzemeler
- Bir buçuk kepçe kuru tarhana
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 litre kaynar su
- İsteğe göre tuz
- Arzu edilirse tereyağı
Konya Tarhanası Hazırlanışı
- Tarhana bir gece ya da bir kaç saat öncesinden üstünü geçecek kadar bir suyla ıslatılır.
- Bu işlem içinde hiç pütür kalmaması içindir. Ama zamanınız yoksa ya da pütürlü seviyorsanız beklemeden de yapabilirsiniz.
- Islanan tarhanayı ocağa koyup üzerine kaynar su eklenir ve topaklanmasın diye sürekli karıştırılır.
- Bir müddet sonra az suda eritilmiş salçası eklenir ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Yapılırken malzemesine tuz konduğu için pişirirken normalden az tuz eklenir. Ya da tercihen hiç tuz konmaz.
- Pişip de servis tabağına aldıktan sonra üstüne yakılmış tereyağ (yoğurt çorbasındaki gibi) eklenir. Bu tamamen isteğe bağlıdır. Yağsız da tüketilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder