9 Haziran 2013 Pazar

Konya Tarhanası Tarifi



Konya Tarhanasında Gerekli Malzemeler
  •  Bir buçuk kepçe kuru tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 litre kaynar su
  • İsteğe göre tuz
  • Arzu edilirse tereyağı
Konya Tarhanası  Hazırlanışı
  1. Tarhana bir gece ya da bir kaç saat öncesinden üstünü geçecek kadar bir suyla ıslatılır.
  2. Bu işlem içinde hiç pütür kalmaması içindir. Ama zamanınız yoksa ya da pütürlü seviyorsanız beklemeden de yapabilirsiniz.
  3. Islanan tarhanayı ocağa koyup üzerine kaynar su eklenir ve topaklanmasın diye sürekli karıştırılır.
  4. Bir müddet sonra az suda eritilmiş salçası eklenir ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Yapılırken malzemesine tuz konduğu için pişirirken normalden az tuz eklenir. Ya da tercihen hiç tuz konmaz.
  5. Pişip de servis tabağına aldıktan sonra üstüne yakılmış tereyağ (yoğurt çorbasındaki gibi) eklenir. Bu tamamen isteğe bağlıdır. Yağsız da tüketilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder