Gerekli Malzemeler
- 2 Havuç
- 1 Kuru sogan
- ¼ Su bardağı pirinc
- 1 Su bardağı kırmızı mercimek
- 8 Bardak tavuk suyu
- 1 Çorba kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı kuru nane
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Kahve kaşığı karabiber
- ¼ Su bardağı bulgur
- 3 Çorba kaşığı margarin
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Çorba kaşığı biber salçası
Ezogelin Çorbası Hazırlanışı
- Soğanlar ince ince doğranır, 2 kaşık yağ ile kısık ateşte kavrulur.
- Rendelenmiş havuç ve mercimek ilave ederek, kavurmaya devam edilir.
- Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak, sıcak tavuk suyu konur.
- Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir.
- Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
- Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir. Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10-15 dakika daha pişirilir. Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder