Gerekli Malzemeler
- 1 çorba kaşığı çiçek yağı
- 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
- Çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 500 gram ayıklanıp iyice kıyılmış arpacık soğanı
- 3 çorba kaşığı sirke
- Bir tutam taze çekilmiş karabiber
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 çorba kaşığı süzme bal
- 4 su bardağı et suyu
- 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Arpacık soğanı tarifi hazırlanışı
- Sirkeyle balı küçük bir kapta karıştırın.
- Çiçek yağıyla tereyağını bir tavaya koyun ve orta ateşte tereyağını eritin.
- Tavaya tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyerek 30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
- Pişen soğanların üzerine sirkeyle karıştırdığınız balı ve sarımsağı da ekleyerek 2 dakika daha pişirin.
- Et suyunuzu da ekleyerek bir taşım kaynatın.
- Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha çekmeye bırakın.
- Dört büyük kase dolduracak olan çorbayı ateşten alabilirsiniz. Sıcak bir şekilde servis edin ve isteğe göre tatlandırması için nane ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder